16:27 / 21.11.2020.

Autor: M.Š./Hina

Građani biraju vizualni identitet nove bjelovarske bolnice

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vizualni identitet nove zgrade bjelovarske bolnice odabrat će građani putem internetske ankete.
Vizualni identitet nove zgrade bjelovarske bolnice odabrat će građani putem internetske ankete, u kojoj mogu birati između tri predložena projektna rješenja, najavljeno je u subotu na konferenciji za novinare u Bjelovaru.

Na tiskovnoj konferenciji sudjelovali su predstavnici Opće bolnice Bjelovar, Bjelovarsko-bilogorske županije, projektanata i izvođača radova.

Izgradnja nove bjelovarske bolnice najveći je projekt javne namjene u povijesti grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije koji će, među ostalim, dati i novu vizuru Bjelovara.

Građanima smo omogućili da i sami sudjeluju u odabiru pročelja na način da im nudimo tri prijedloga struke, usuglašena sa zahtjevima konzervatora s obzirom na to da se bolnica gradi u zaštićenoj povijesnoj jezgri, rekao je župan Damir Bajs.

Građani tako mogu birati između pročelja u smeđoj, bijeloj ili plavo-sivoj varijanti. Anketa završava 6. prosinca u ponoć. 

Varijanta koja dobije najviše glasova odredit će konačan izgled pročelja nove bjelovarske bolnice čiji je dovršetak planiran iduće godine.

Projekt nove bolnice u Bjelovaru vrijedan je 272 milijuna kuna, a obuhvaća pripremne i građevinske radove na izgradnji dnevne bolnice i dnevne kirurgije, Objedinjenog hitnog bolničkog prijma, dizalice topline (toplinska pumpa) te sustava za odvajanje otpada.

Na međunarodnom javnom natječaju najpovoljnija je bila ponuda križevačke tvrtke Radnik koja je odabrana za glavnog izvođača radova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!