18:50 / 11.01.2018.

Autor: HRT

Građani dobili još jednu e-uslugu, prijavu novorođenčadi

-

-

Foto: - / -

Uskoro će s novom osobom iskaznicom dijete moći prijaviti i od kuće.
Građani su dobili još jednu e-uslugu, riječ je o prijavi novorođenčadi, koja se od sada obavlja u matičnom uredu, pa roditelji više neće morati obilaziti čak osam državnih tijela.

Nije to sve, uskoro će s novom osobom iskaznicom dijete moći prijaviti i od kuće. Prijavu bebe koju u tom trenutku nema tko pričuvati zamijenit će nekoliko klikova mišem.

Jedna od promjena je što građani više ne moraju u MUP radi prijave prebivališta djeteta, kao ni u HZZO. Sve to sada obavljaju u matičnom uredu.

U tri dana u Zagrebu je upisano više od 200 novorođene djece. "Sve je bilo gotovo kroz nekih 5-10 minuta, ušteda i novca i vremena, bez traženja parkinga, bez čekanja na šalterima, doslovno ste sve u 10 minuta dobili. I domovnicu, i rodni list i OIB, i prijavu na HZZO", prepričava Željka Perić koja je danas sa suprugom upisala svog sina Petra.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!