10:49 / 20.10.2020.

Autor: I.D./HRT

Građani policiji predaju oružje

Foto: PU koprivničko-križevačka

Foto: PU koprivničko-križevačka

Foto: - / -

Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
Akcija "Manje oružja, manje tragedija" omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja.

➡️ Stanje sigurnosti i prijetnje premijeru - analiza
➡️ Napad na Markovu trgu i politička prepucavanja
➡️ VIDEO: Policija objavila snimke napada i potvrdila da se radi o terorizmu

Jučer su dvije osobe sa šireg križevačkog područja dragovoljno predale tri plinska pištolja, jedan revolver, dvije ručno izrađene puške, jednu malokalibarsku pušku, 15 komada plinskog streljiva, 18 signalnih raketa, devet lovačkih patrona i 146 komada raznog streljiva. Oružje i streljivo preuzeo je policijski službenik protueksplozijske zaštite.

Na taj su način osobe izbjegle moguće prekršajne ili kaznene sankcije, a isto tako su otklonile opasnost iz svoje okoline i dale svoj doprinos većoj sigurnosti svih nas.

Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A - zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te tako osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja. 
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!