22:44 / 24.04.2018.

Autor: HRT

Građani protiv odlagališta otpada u Podsusedu

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Građani su poručili da su protiv izgradnje centra za reciklažu i odlaganje građevinskog otpada jer strahuju od azbestne prašine u zraku koja će doći s građevinskim otpadom.
Građani Podsuseda prosvjedovali su ulici Aleja Bologne protiv predloženoga plana gospodarenja otpadom kojim se predviđa pretvaranje bivše tvornice cementa u pogon za prihvat, obradbu i skladištenje građevinskoga otpada pod, kako ističu, krinkom sanacije klizišta Kostanjek.

Zastupnici Skupštine Grada Zagreba u četvrtak, 26. travnja glasovat će o prijedlogu plana gospodarenja otpadom, a gradonačelnik Milan Bandić nedavno je rekao da će se građevinski otpad odlagati u bivšoj cementari radi stabilizacije tla klizišta i da to ne šteti zdravlju.

Na današnjem prosvjedu građani su poručili da su ustali protiv izgradnje centra za reciklažu i odlaganje građevinskog otpada u svom naselju jer strahuju od azbestne prašine u zraku koja će doći s građevinskim otpadom, a u blizini bivše cementare je dječji vrtić.

Prosvjednici smatraju kako se pogoduje poduzetniku Petru Pripuzu i ljudima bliskim zagrebačkom gradonačelniku.

Organizatori prosvjeda, među kojima je i udruga Eko-2000 najavili su i prosvjedno okupljanje u četvrtak 26. travnja u 7,30 sati ispred Starogradske vijećnice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!