17:32 / 05.01.2019.

Autor: Klara Dujmović/V.K./HRT

Građani reagirali na koncesije za pulske plaže

-

-

Foto: - / -

Grad Pula planira najmanje 7 plaža dati u dugoročnu koncesiju, zbog čega je na službenim stranicama Grada otvoreno internetsko savjetovanje.
Grad Pula planira najmanje sedam plaža dati u dugoročnu koncesiju, zbog čega je na službenim stranicama Grada otvoreno internetsko savjetovanje. No, inicijativa građana "Volim Pulu" smatra da to nije dovoljno, da svi građani nemaju pristup internetu te da bi se o tome trebala održati javna rasprava.

Zbog velikog zanimanja za javnu tribinu neki su Puljani ostali vani. Članovi građanske inicijative počeli su je pjesmom kojom su jasno poručili što misle o davanju plaža u koncesiju: "Neće ići...I'M SORRY."

Zatim su izrečene primjedbe - ne zna se koja se točno površina daje u koncesiju, odnosi li se ona na kopno ili more, umjesto više koncesijskih odobrenja za različite djelatnosti na plaži daje se koncesija na plažu jednom koncesionaru na najmanje 10 godina...

- Prvi puta u povijesti grada Pule se pulske plaže namjeravaju privatizirati. Dugotrajna koncesija je jedan vid privatizacije pomorskog dobra, ističe Dušica Radojčić iz inicijative "Volim Pulu".

Dugoročna je koncesija, smatraju čelni ljudi grada, način da koncesionar uloži u plažu, uredi je, obogati dodatnim sadržajima.

- Kod svakog eventualnog ugovora o koncesiji sa nekim potencijalnim koncesionarom, ugovorom se moraju sve stvari definirati. Znači nema naplate ulaska, nema ograđivanja, govori Robert Cvek, dogradonačelnik Pule.

Građani su sasuli svoje primjedbe, a dogradonačelnik ih je pokušao umiriti, no neuspješno.

Traje određivanje, koje će se plaže dati u koncesiju, objašnjavaju u gradu. Obećavaju da će, kada se koncesije budu dodjeljivale, organizirati javnu raspravu za građane.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!