12:21 / 28.04.2020.

Autor: Jelena Bokun/Dnevnik/IMS/P.F./HRT

Građani se polako prilagođavaju životu s koronavirusom

-

-

Foto: - / -

Građani se polako, ali sigurno prilagođavaju životu s koronavirusom. Novinarka HRT-a vozila se jednom od 111 autobusnih linija koje prometuju ulicama grada Zagreba.
Drugi je dan prve faze popuštanja mjera. Novinarka HRT-a Jelena Bokun jutro je provela u središtu Zagreba i provjerila ima li danas gužve u javnom prijevozu i trgovinama. Građani se polako, ali sigurno prilagođavaju životu s koronavirusom.

Novinarka se vozila jednom od 111 autobusnih linija koje prometuju ulicama grada Zagreba.

Putnici se trude biti disciplinirani, neki nose maske i rukavice, neki ne, ali svi znaju da prilikom ulaska u vozilo treba dezinficirati ruke. Trude se održavati fizički razmak, koliko je god to moguće. I dalje postoje jutarnje gužve kada građani odlaze na posao, a kasnije sve to nekako puno bolje izgleda, a tu su i kontrolori koji brinu da sve prođe u najboljem redu, javlja Bokun.

Trgovine odjećom rade po drugačijem režimu. Neke trgovine dopuštaju isprobavaju odjeću, no ako ne kupite ona pet dana odlazi u karantenu. Trgovci su se već požalili da nakon prvog dana imaju puno takve odjeće koja se ne može prodavati i stoji. Kupci su zadovoljni, vesele se što mogu doći fizički uživo vidjeti robu.

Građani se ne bi smjeli opustiti. Na zagrebačkim ulicama primijećeno je veliki broj građana koji baš i ne paze na razmak, a i dosta je starijih na ulicama. Stoga, apeliramo još jednom da ako vam nije nužno, ako ne morate nemojte izlaziti iz svojih domova. To je jedini način na koji čuvate svoje, ali i zdravlje ljudi oko sebe.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!