Građanska inicijativa Umaga i Savudrije: Grad Umag i investitor devastiraju obalu

11.06.2023.

22:44

Autor: Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Građani potpisuju peticiju

Građani potpisuju peticiju

Foto: Dnevnik / HRT

U Umagu na plaži i gradilištu Alberi, na području resorta Petram - održan je prosvjed. Građanska inicijativa Umag i Savudrija protivi se izgradnji šetnice te tvrdi da time - Grad Umag i investitor devastiraju obalu. Također poručuju da se davanjem plaže u koncesiju - ograničava pristup pomorskom dobru. Investitor je njihove optužbe odbacio. 

Bonazza: Želimo spriječiti stalne koncesije na plažama


Monika Bonazza
iz Građanske inicijative Umaga i Savudrije kazala je kako žele zaštiti područje, odnosno baštinu i zemlju, te obalni pojas.


Također žele spriječiti stalne koncesije na plažama. Peticiju su organizirali kako bi se zaustavili radovi.


- Smatramo da svi imamo ista prava za korištenje plaže, poručila je. 

 Investitor optužbe odbacio


- Projekt izgradnje izvodi u skladu sa svim zakonima i propisima Republike Hrvatske, uz sve potrebne dozvole te sukladno prostornom planu Grada Umaga, što je potvrđeno nalazima inspekcija nadležnih institucija... Uređenjem plaže omogućit će se pristup do sada nepristupačnoj obali, koja će biti otvorena i dostupna svima, što do sada nije bio slučaj, priopćili su iz tvrtke Čista voda projekt d.o.o. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!