Grade se pretovarne stanice u Zagvozdu, Sinju i na Braču

12.04.2023.

14:05

Autor: HRT/I.B.

Izjava predstavnika

Izjava predstavnika

Foto: HTV / HRT

Direktor splitskog Regionalnog centra čistog okoliša i predstavnik izvođača radova potpisali su ugovor o gradnji pretovarnih stanica u Zagvozdu i Sinju te na Braču. Projekt vrijedan 10-ak milijuna eura sufinanciraju Europska unija, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Splitsko-dalmatinska županija. Izgradnja će početi za otprilike mjesec i pol, a završetak radova očekuje se do kraja godine.  

- Trudit ćemo se opravdati ukazano povjerenje i napraviti projekt u traženim rokovima, maksimalno kvalitetno. Svakako da je ovo hvalevrijedan projekt i da treba pozdraviti takve investicije jer briga za čist okoliš je briga za našu budućnost, briga za našu djecu, rekao je Ivica Prodanović, predstavnik izvođača radova.

- Također, paralelno s ovim radimo i prilagodbu za naš novi višegodišnji financijski okvir o čemu ćete biti naravno pravodobno obaviješteni, tu je u 2. fazi realizacije završetak Centra i još 3 pretovarne stanice, dodao je Ivan Vukorepa, direktor Regionalnog centra za čist okoliš u Splitu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!