21:21 / 17.10.2021.

Autor: M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Napreduje gradnja veteranskih centara

Veteranski centar u Šibeniku

Veteranski centar u Šibeniku

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

Ministar branitelja Tomo Medved obišao je, s predstavnicima braniteljskih udruga, Veteranski centar u Šibeniku na kojem su završeni građevinski radovi. Slijedi opremanje centra koji će biti prilagođen osobama s najvišim stupnjem invaliditeta. Osiguran je i prostor za različite radionice i simpozije, a otvaranje je predviđeno za proljeće sljedeće godine.

- Veteranski centar u Šibeniku će biti prvi od četiri koji će biti stavljen u funkciju 2022. godine. Raduje me činjenica da su radovi i na Veteranskom centru u Sinju ispred roka, Daruvar također, ono što, svjesni okolnosti u Petrinji i posljedica potresa, tamo su radovi nešto malo sporiji, ali bit će i oni u roku, rekao je Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja.

- Ono što je najvažnije od svega toga je što su oni raspoređeni po cijeloj Hrvatskoj, da će neovisno o tome iz kojeg je dijela, hrvatski branitelj moći koristiti bilo koji centar i najvažnija stvar - u potpunosti je prilagođen za sve potrebe, rekao je Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih HRVI.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!