23:52 / 09.07.2020.

Autor: P.F./Hina

Gradonačelnik Ogulina pozitivan na covid-19

-

-

Foto: - / -

Sutra će objaviti način na koji će se to odraziti na vođenje grada i funkcioniranje Gradske uprave. I gradonačelnikov zamjenik od jučer je u samoizolaciji s potvrđenom infekcijom, ali bez simptoma.
Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović pozitivan je na covid-19, potvrđeno je Hini u Stožeru civilne zaštite u četvrtak navečer. Koliko je oboljelih prema današnjem testiranju te koliko je među njima zaposlenika Gradske uprave, znat će se nakon sutrašnje sjednice Stožera.

Gradonačelnik Domitrović u izjavi za Hinu kaže da se osjeća dobro, upravo odlično, te je najavio da će sutra, kada se budu znali svi rezultati testiranja, objaviti način na koji će se to odraziti na vođenje grada i funkcioniranje gradske uprave.

Naime, gradonačelnikov zamjenik Danijel Vukelja od jučer je u samoizolaciji s potvrđenom infekcijom, ali bez simptoma, te su danas testirani svi njegovi kontakti, njih 27.

U nevezanom slučaju u četvrtak je bilo pozitivno još četvero Ogulinaca  te je Ogulin postao novo žarište gdje epidemiolozi poduzimaju sve da izoliraju infekciju, odnosno da se ona prestane širiti.

Do sada je potvrđeno da je u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" hospitalizirana 83-godišnjakinja iz Vrhovina, koja je bila kod kćeri u Ogulinu, a ostali se liječe kod kuće. Riječ je o najmanje jedanaest osoba, sutra će biti objavljen točan broj.

Zgrada Gradske uprave bila je od srijede zatvorena, a u četvrtak se, po preporuci epidemiologa, normalno radilo, osim što je dio zaposlenika u samoizolaciji.

U Karlovačkoj županiji od početka epidemije bilo je 57 slučajeva  zaraze, 26 aktivnih.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!