Gradonačelnik Osijeka: Mlinarević ili Radić?

26.05.2021.

19:54

Autor: Marin Ćurić/Dnevnik/P.F./HRT

Berislav Mlinarević i Ivan Radić

Berislav Mlinarević i Ivan Radić

Foto: Dnevnik / HRT

Novoga gradonačelnika u drugom krugu dobiva Osijek. Pred Ivanom Radićem iz HDZ-a te nezavisnim kandidatom kojeg podržavaju Domovinski pokret i Most Berislavom Mlinarevićem još je nekoliko sučeljavanja. Radić iz prvog kruga ima znatnu, čak dvostruku prednost nad Mlinarevićem.

U prvom krugu Osječani su najviše glasova dali HDZ-ovu Ivanu Radiću.

- Drugi krug je naravno, kao što se kaže, druga utakmica. Mislim da sam dobio veliko povjerenje birača građana Osijeka, a ovim putem pozivam ih da u što većem broju iziđu na izbore, rekao je Radić, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Osijeka.

Radićev protukandidat Berislav Mlinarević želi na izlazak motivirati birače koji su u prvom krugu ostali kod kuće.

- Dakle, imamo s jedne strane toliki broj, skoro 70% nezadovoljnih, a s druge strane najmanji broj izlazaka, što je vrlo značajno u ovim izborima, smatra Mlinarević, nezavisni kandidat za gradonačelnika Osijeka (Domovinski pokret, Most).

Čini se da oba kandidata znaju što Osijeku najviše treba.

- Za Osijek koji će se pokrenuti, glas za projekte, glas za bolji životu u gradu Osijeku, glas za otvaranje perspektive za nova radna mjesta, bolje plaće i raznorazne projekte, istaknuo je Radić.

- Glas za razvoj gospodarstva, glas za ostanak mladih u ovom gradu. Glas protiv nepotističkih politika, protiv svega onoga što nam je obećano, a nije izvršeno, naglasio je Mlinarević.

Jedan drugog prilično su štedjeli u prvom krugu, nije bilo jačih udaraca. Tako je ostalo i pri pitanju što ih međusobno razlikuje.

- Ja sam osoba koja zna stvarati, koja zna od jedne kune napraviti dvije, dakle, za razliku od mog protukandidata koji nema to životno iskustvo, koji je sa fakulteta dobio uvjete u Saboru da zastupa regiju Slavonije i Baranje. Po meni on to nije zaslužio, smatra Mlinarević.

- Pa ja ne bih svog protukandidata uopće komentirao, ja zahvaljujem svim građanima koji su izašli na izbore, ono što mi nudimo Gradu Osijeku su projekti i razvoj, je suradnja i smatram da je to neophodno Gradu Osijeku, rekao je Radić.

Od pobjede u drugom krugu možda bi veći uspjeh bio motivirati na izlazak vrlo velik broj Osječana koji nisu izašli na birališta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!