Tomašević: Želimo da se raščiste svi sumnjivi poslovi u Gradu

30.06.2021.

12:14

Autor: T.V./HRT

Tomislav Tomašević

Tomislav Tomašević

Foto: HTV / HRT

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na konferenciji za novinare je potvrdio da je u jutrošnjoj akciji Uskoka i policije uhićeno dvoje gradskih zaposlenika te da traju pretresi na više lokacija, poručivši da nova Gradska uprava želi pomoći da se raščiste svi sumnjivi poslovi u Zagrebu.

Rekao je kako su pretrage u tijeku na više lokacija, u Zavodu za zaštitu spomenika i Zavod za prostorno uređenje Grada Zagreba. Govorio je i o uhićenima iz Gradskoga poglavarstva.

- Pročelnica Šulentić jest uhićena. Druga osoba je vozač Krajina, to je ono što vam mogu reći. Druge informacije imam neslužbeno. O sadržaju ne mogu govoriti, poručio je Tomašević.

Naglasio je kako surađuju s istražnim tijelima.

- Želimo da se raščiste svi sumnjivi poslovi u Gradu. Ne želim da Grad bude simbol korupcije i sve ćemo napraviti da se to raščisti, poručio je Tomašević.

Odgovorio je na novinarsko pitanje jesu li uhićenja povezana s Adventom u Zagrebu.

- Ako se radi o Adventu, na to sam upozoravao još 2019. godine. Upozoravao sam i na davanje kućica u najam i prije Adventa. Mi smo i dalje posvećeni da svu dokumentaciju damo na istražnim tijelima, rekao je. 

Na pitanje zna li nešto o uhićenju ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića odgovorio je da o sadržaju predmeta, zašto su uhićeni ljudi, ne može govoriti niti to ne smije znati.

- Ne mogu to ni na koji način komentirati, naglasio je.

Ponovio je da ova istraga traje dulje vrijeme te da su u potpunosti na raspolaganju istražnim tijelima. Najavio je i više revizija, osobito oko toga kako se dodjeljuju javne površine u Gradu Zagrebu.

- Situacija da se kućice daju u podnajam i da netko zarađuje na tim kućicama, toga više neće biti, poručio je.

- Moramo pričekati službene potvrde od strane istražnih tijela da bismo vidjeli hoće li biti smjena. Mi smo tu tek mjesec dana. To su gomile dokumenata koje moramo potpisivati. Krenuli smo u smjeru revizije. Sve nepravilnosti direktno komuniciramo prema istražnim tijelima, naglasio je gradonačelnik Tomašević.

Na pitanje novinara ima li saznanja o tome da li je istragom obuhvaćen i bivši gradonačelnik Milan Bandić, odgovorio je kako takvih saznanja nema.

Ranije jutros, gradonačelnik Tomašević kratko je poručio kako nova Gradska uprava u potpunosti podržava neovisan rad državnih institucija te da će se i dalje zalagati za transparentnost rada gradske uprave, svih gradskih ureda, poduzeća, ustanova i povezanih društava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!