Gradonačelnik Tomašević u promet pustio nadvožnjak na Aveniji Većeslava Holjevca

05.07.2022.

13:57

Autor: HRT/Hina/E.L.S.

Pušten u promet nadvožnjak na Aveniji Većeslava Holjevca

Pušten u promet nadvožnjak na Aveniji Većeslava Holjevca

Foto: Zeljko Hladika / Pixsell

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević pustio je u promet nadvožnjak na Aveniji Većeslava Holjevca (ranžirni kolodvor) gdje su bili izvođeni radovi na izvanrednom održavanju gornjeg stroja i opreme, vrijedni oko četiri milijuna kuna.

Rekao je da je taj nadvožnjak godinama bio u katastrofalnom stanju do te mjere da je u veljači čak pala ograda na tračnice i oštetila željezničku infrastrukturu te prekinula promet. 


Već 21. veljače počeli su radovi, postavljena je nova oprema, izgrađen nogostup, nova ograda, nova zaštita. Radovi su završili danas, tako da je trebalo malo manje od pet mjeseci da se to konačno riješi, istaknuo je Tomašević. Zahvalio je građanima na strpljenju jer je promet bio otežan. Najavio je i da će razgovarati sa ZET-om i nadležnim uredom vezano za postavljanje autobusne postaje.


Tomašević je istaknuo i da je u petak raspisan natječaj za Advent 2022./2023., trajat će mjesec dana i odabrat će se organizatori na lokacijama, prema kvaliteti programa koji su dužni izvesti u cijelosti, pod prijetnjom aktiviranja zadužnice.

Istaknuo je da će Advent ovaj put biti drugačiji. Ostavit će se licitacije za mali broj kućica u samom centru grada, a većina kućica i lokacija ide na natječaj tako da će se od organizatora manifestacija tražiti da sami organiziraju i financiraju program i dužni su da se on i realizira. 

Novost je, kaže Tomašević, i decentralizacija Adventa što znači da će se moći organizirati u kvartovima.

Najavio je i klizalište na Trgu kralja Tomislava, međutim natječajem je propisano da mora zauzeti manji dio zelene površine nego prije pandemije.

Tomašević je rekao i da se svi građani koji imaju problema s uslugom odvoza otpada obrate Čistoći, odnosno Zagrebačkom holdingu pa će se vidjeti što je, ako to mogu potkrijepiti, moguće u skladu sa svim propisima vezano za smanjivanje računa. Rekao je i da se dogovara da se radnicima Čistoće daju stimulansi kad počiste sve oko kontejnera.

Podsjetio je i da je 2019. grad bio krcat smećem.

- Stvari nisu trenutno dobre, ali se rješavaju. Tražimo malo strpljenja da ih ne samo dovedemo u red nego i da ih unaprijedimo. Radimo novi model koji će očistiti grad od kanti, restrukturiramo Holding, dovodimo ga u red, borimo se s inflacijom i sa situacijom da nam se stalno kad radimo promjene koje su građani tražili, pa među njima i vezano za roditelje odgojitelje, stavljaju klipovi pod noge. Ali nećemo odustati, sve te promjene odradit ćemo do kraja, poručio je Tomašević. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!