Gradska plinara Zagreb: Novac koji je greškom naplaćen u eurima bit će vraćen

04.01.2023.

22:52

Autor: Hina/HRT

Gradska plinara Zagreb

Gradska plinara Zagreb

Foto: Slavko Midzor / PIXSELL

Gradska plinara Zagreb - Opskrba izvijestila je u srijedu da je kupcima koji plin plaćaju trajnim nalogom greškom iznos u kunama naplaćen u eurima te će im u četvrtak biti vraćen novac, a naknadno će im biti naplaćen ispravan iznos.

Prema našim saznanjima, prilikom naplate akontacijskih rata Gradske plinare Zagreb - Opskrba (GPZO) za zadnji kvartal 2022. za oko 2.000 kupaca koji račune plaćaju trajnim nalogom došlo je do greške i iznos koji je na računima bio iskazan u kunama naplaćen je u eurima, stoji u priopćenju.

Krajnji rok dospijeća na računima je bio 30. prosinca 2022. kada je zakonsko sredstvo plaćanja bila kuna. Čim je problem uočen, GPZO je kontaktirao banku kako bi se problem otklonio.

"Svim korisnicima će sutra biti vraćeni iznosi za koje su terećeni, te će naknadno biti naplaćen ispravan iznos. Ovim putem se ispričavamo kupcima zbog nastale neugodnosti", poručuju iz zagrebačke plinare.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!