Gradske vlasti Vukovara pozivaju na odgovorno ponašanje 18. studenoga

12.11.2021.

18:11

Autor: V.K./HRT/Hina

30. obljetnica stradanja Vukovara

30. obljetnica stradanja Vukovara

Foto: Slavko Midzor / PIXSELL

Iz vukovarske gradske uprave u petak su pozvali sve sudionike koji 18. studenoga namjeravaju doći u Vukovar na obilježavanje 30. obljetnice stradanja toga grada u Domovinskom ratu i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. da se ponašaju odgovorno u skladu s epidemiološkim preporukama.


Za sudjelovanje u Koloni sjećanja nije potrebna covid potvrda, no nužno je pridržavati se svih propisanih epidemioloških mjera. Sudionici su obvezni nositi maske za lice i držati razmak, a preporučuje se i pojačana dezinfekcija ruku. Grad Vukovar zato će duž trase kojom će se kretati Kolona sjećanja osigurati mjesta s jednokratnim maskama i dezinfekcijskim sredstvima, a covid redari će provjeravati pridržavaju li se sudionici svih epidemioloških mjera, napominje se.

Također se ističe da ni ove godine nema organiziranih dolazaka, smještaja ni prehrane, a rad ugostiteljskih objekata na području Vukovarsko-srijemske županije te dijelovima Osječko-baranjske županije i Brodsko-posavske županije koji s njom graniče ograničit će se do 21 sat uz pridržavanje općih epidemioloških mjera.

Program paljenja svijeća i molitva 17. studenoga te program Vukovar mjesto posebnog domovinskog pijeteta 18. studenoga ni ove godine neće se održati u krugu same bolnice, nego u Županijskoj ulici ispred Nacionalne memorijalne bolnice, poručuju iz Grada Vukovara

Dodaju kako je i za vrijeme svete mise na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata nužno pridržavati se svih propisanih mjera, držati razmak te nositi zaštitnu masku.

- Budući da program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara uključuje i obilježavanja koja se održavaju 19. i 20. studenoga, njihova organizacija također će se prilagoditi ovim preporukama. Sve sudionike pozivamo na odgovorno ponašanje te vjerujemo kako će i ovogodišnje obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, s obzirom na sve trenutne okolnosti, proći dostojanstveno, mirno te primjereno, navode gradske vlasti.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!