Gradski zastupnik HDZ-a objavio aneks ugovoru o radu voditelja Čistoće

28.04.2022.

13:26

Autor: Hina/I.B.

11. sjednica zagrebačke Gradske skupštine

11. sjednica zagrebačke Gradske skupštine

Foto: Sanjin Strukic / Pixsell

Zastupnik HDZ-a u Gradskoj skupštini Mario Župan objavio je aneks ugovora o radu rekavši da im je došao poštom, a sklopljen između Voditelja podružnice Čistoća Davora Vića i Uprave Holdinga, kojim se Viću odobrava dodatnih 5 tisuća kuna mjesečno za trošak života u Zagrebu.

Ne znam je li Davor Vić saborski zastupnik, državni dužnosnik. Ovo nema nitko, Viću se uz 26 tisuća kuna bruto plaće, daje 5 tisuća kuna mjesečno za najam stana i režije, istaknuo je Župan na aktualnom satu sjednice Gradske skupštine.

Uz to je zastupnicima na prezentaciji pokazao presliku dodatka Ugovora o radu Voditelja podružnice zagrebačke Čistoća, kojega su Predsjednik Uprave ZG Holdinga Ivan Novaković i Vić potpisali 31. prosinca prošle godine. Rekao je da HDZ-u taj dokument došao poštom.

HDZ-ov zastupnik Župan je istaknuo da se time postavlja pitanje gdje Vić plaća porez i prirez, s obzirom da mu je prebivalištu u Osijeku, zašto mu je Holding uz takvu plaću, dao dodatna sredstva za plaćanje režija i stanovanja u Zagrebu.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević odgovorio je da Vić na to ima pravo jer je takva odluka Uprava.

Nama je bitno dobiti dobre kadrove, vodio je jedno od najvećih komunalnih poduzeća u državi, osječku čistoću. Vaš dojučerašnji ministar gospodarstva i održivog razvoja smatra da je posao u Osijeku radio dobro. U čemu je onda problem?, rekao je Tomašević istaknuvši da su plaće u privatnom sektoru za menadžerske pozicije itekako veće od tih.

Vić: Očito dobro radimo svoj posao pa nekome smetamo

Sjednici zagrebačke Gradske skupštine nazočili su i prozvani Vić i predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivan Novaković.

Na pitanja novinara o Županovom potezu, Vić je izjavio da ne podržava javno objavljivanje ugovora o radu. Ipak, dodao je da prirez uredno plaća u Zagrebu gdje ima prijavljeno boravište.

Prirez plaćam u Zagrebu, rekao je voditelj podružnice zagrebačke Čistoća, dodavši kako u Osijeku odlazi svakoga petka, gdje ima prijavljeno prebivalište i gdje mu živi obitelj.

Upitan kako komentira činjenicu da njegov ugovor o radu stiže poštom na zagrebačke adrese, istaknuo je da je na to pristao onog dana kada je prihvatio posao.

- Očito dobro radimo svoj posao, ustvrdio je.

- Počeli smo s raštimavanjem sustava u kojem očito radi netko tko je na ovo spreman. Znam tko je ovo napravio, ali neću reći, izjavio je novinarima Vić, dodavši da "ti ljudi nemaju obraza i neugode".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!