Gradu Petrinji bespovratno oko 77 milijuna kuna za obnovu tri važne zgrade

04.07.2022.

14:15

Autor: I.B./Hina

Novac

Novac

Foto: Tomislav Miletic / PIXSELL

Gradu Petrinji odobreno je ukupno više od 77 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije (FSEU) za obnovu tri važna objekta za grad i njegov identitet - Gradske vijećnice, zgrade Stare klaonice Gavrilović i Pučko učilište Hrvatski dom Petrinja.

Ukupni raspoloživi iznos od 77.271.141,84 kune za zgrade važne za Petrinju i njen identitet, prijavljen je preko poziva za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava namijenjenih obnovi financiranoj iz Fonda solidarnosti Europske unije (FSEU), doznaje se u ponedjeljak iz gradske uprave.

Povjerenstvo za odabir projekata Ministarstva kulture i medija prihvatilo je projektne prijedloge, temeljem čega je Ministarstvo donijelo dvije odluke - o dodjeli bespovratnih sredstava Gradu Petrinja od 29.506.250,00 kuna za izradu projektne dokumentacije i provedbu zaštite zgrade Gradske vijećnice, te 9.442.500,00 kuna za izradu projektne dokumentacije i provedbu zaštite zgrade Stare klaonice Gavrilović.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je, pak, temeljem Poziva za Obnovu infrastrukture u području obrazovanja oštećene potresom donijelo Odluku o dodjeli bespovratnih 38.322.391,84 kune Gradu Petrinji za cjelovitu obnovu potresom oštećene zgrade Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja.

Dodijeljenih više od 77 milijuna kuna za tri navedene zgrade omogućit će provođenje vrlo značajnih građevinskih projekata obnove u Petrinji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!