11:07 / 24.03.2021.

Autor: I.Z./HRT/Hina

Grafite u Slavonskoj ulici u Vukovaru ispisivala djeca

Vukovarski vodotoranj

Vukovarski vodotoranj

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Neprimjerne grafite u vukovarskom Borovu naselju ispisala su djeca, odnosno dvojica 15-godišnjaka, priopćila je danas vukovarsko-srijemska policija dodajući da su o tome obavijestili Općinsko državno odvjetništvu u Vukovaru.

Iz policije navode kako su vukovarski policajci dovršili kriminalističko istraživanje oštećenja fasade obiteljske kuće 22-godišnjaka u Slavonskoj ulici u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje, kao i njegovog osobnog automobila vukovarskih registracijskih oznaka, a koje je taj Vukovarac policiji prijavio 19. ožujka.

- Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je za navedena oštećenja ispisivanjem neprimjerenih grafita lak sprejom odgovorno dvoje djece, navode iz policije.

Neprimjerni grafiti ispisani lak sprejom osvanuli su 19. ožujka na više lokacija u Slavonskoj ulici u Vukovaru. Uglavnom se radilo o natpisima na ćilirici kao što su 'Srbija", četiri slova S, ali i nejasnom šaranju po obiteljskim kućama, automobilima i garažama.

Istoga dana, policija je u vukovarskoj gradskoj četvrti Olajnica zatekla dvojicu 15-godišnjaka kako ispisuju grafite te su privedeni i protiv njih je podignuta kaznena prijava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!