21:43 / 30.04.2019.

Autor: Margareta Jozinović/HRT

Grah se već kuha u Kosnici, imamo i recept

-

-

Foto: - / -

Grah se uglavnom kuha u Kosnici - u ustanovi Dobri dom čiji djelatnici intenzivno rade na pripremi. Količine su impozantne, radit će i noćas i rano ujutro.
Sutra je 1. svibnja - Međunarodni praznik rada, za većinu i neradni dan. Uglavnom se provodi uz roštilj i grah, koji će se sutra tradicionalno dijeliti i u Zagrebu. Grah se uglavnom kuha u Kosnici - u ustanovi Dobri dom čiji djelatnici intenzivno rade na pripremi. Već se kuha - imamo i recept. 

Količine su impozantne. Za pripremu 60.000 porcija graha po receptu zagrebačkog gradonačelnka potrebno je 6.000 kilograma graha, 4.200 kilograma kobasica, 2.700 kg pancete, 2.700 kg dimljene vratine. To su samo neki od onih glavnih sastojaka. Uz to ide 600 kilograma luka i 50 kilograma češnjaka.

Program će sutra u Maksimiru trajati do 18 sati, a okupljenima će se obratiti i predstavnici sindikata. Ne treba zaboraviti - cilj proslave nije samo zabava, već i prisjećanje na one radnike koji su se borili za svoja prava, ali i potpora onima koji to i danas rade.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!