Grancarić: Život treba vratiti u kolotečinu

08.01.2021.

10:11

Autor: Studio 4/IMS/I.Z./HRT

default error photo
Grancarić je rekla kako je neslužbeno saznala da će ugostitelji - volonteri koji pomažu stanovništvu u vidu kuhanja i podjele toplih obroka i dalje ostati raditi.
Zrinka Grancarić, HTV-ova reporterka javila se u emisiju "Studio 4" iz Petrinje. Kazala je kako je trenutno u Petrinji mirno što se tiče podrhtavanja tla, te je hladno, pada kiša, a očekuje se čak i snijeg. Dodala je da današnji dan tako neće biti ugodan nikome. ➡️ Posljedice potresa - najnovije informacije

"Veliki broj obitelji i dalje čeka smještaj u mobilne kućice"

Naglasila je kako se u Logističkom centru nalaze teretna vozila koje prevoze mobilne kućice, a koje će biti isporučene građanima Banovine. Grancarić je rekla da je razgovarala s gradonačelnikom Petrinje Darinkom Dumbovićem koji je kazao kako na području Petrinje i okolice još 400 do 500 obitelji čekaju smještaj u mobilne kućice.

Poručila je da se ljudi boje odrona i klizišta.

Grancarić: Danas prvi službeni sastanak Crvenog križa s udrugama koje pomažu na području Banovine

HTV-ova reporterka poručila je da je Crveni križ do sada podijelio 336 tona hrane, 220.000 litara vode, te 109.000 toplih obroka. Kazala je kako će se danas održati i koordinacija Crvenog križa sa svim udrugama koje pomažu na području Banovine, te da je to prvi takav službeni sastanak.

Poručila je da se kockice polako slažu, te da je organizacija na samom području bolje organizirana.

Neslužbeno: Namirnice će osigurati Hrvatska vojska i Crveni križ

Grancarić je rekla kako je neslužbeno saznala da će ugostitelji - volonteri koji pomažu stanovništvu u vidu kuhanja i podjele toplih obroka i dalje ostati raditi, ali za šest dana bi se to trebalo promijeniti.

- Neslužbena informacija je da će tu organizaciju oko kuhanja toplih obroka preuzeti jedna tvrtka, a namirnice će osigurati Hrvatska vojska i Crveni križ, poručila je.

"Život stanovnika treba vratiti u kolotečinu"

HTV-ova reporterka poručila da je intencija gradonačelnika Petrinje da se tridesetak obitelji iz samog centra Petrinje privremeno evakuira da se ne bi dogodila neka tragedija.

Dodala je da život stanovnika treba vratiti u kolotečinu koja će im donijeti mir, ali i obnova bi trebala brzo početi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!