U ilegalnom prelasku granice na Savi otkriveno 16 migranata

06.02.2023.

17:40

Autor: T.V./HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: PU Brodsko-posavska / HRT

Radi se o 16 stranih državljana - pet državljana Republike Kube, devet državljana Republike Irak te dva državljana Sirijske Arapske Republike - među kojima je i troje djece, koji su nezakonito čamcem prešli državnu granicu i ušli u Republiku Hrvatsku, objavljeno je iz Policijske uprave Brodsko-posavske.

Nakon zaprimljene dojave u Operativno komunikacijskom centru Policijske uprave brodsko-posavske kako se više osoba nalazi u šumi u poplavljenom području Donje Bebrine kojima je potrebna žurna pomoć, policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod su odmah upućeni na mjesto događaja.

Policijski službenici su danas, oko 10.30 sati, između zaštitnog nasipa i korita rijeke Save na nepristupačnom terenu uočili više osoba koje su doveli do zaštitnog nasipa te službenim policijskim vozilima prevezli u policijsku postaju.

Radi se o 16 stranih državljana - pet državljana Republike Kube, devet državljana Republike Irak te dva državljana Sirijske Arapske Republike - među kojima je i troje djece, a koji su nezakonito čamcem prešli državnu granicu i ušli u Republiku Hrvatsku. Budući da su osobe bile mokre i promrzle pružena im je medicinska pomoć. Policijski službenici su im u suradnji s djelatnicima Hrvatskog crvenog križa osigurali suhu odjeću i obuću te tople napitke i hranu, priopćeno je iz Policijske uprave Brodsko-posavske.

Ističu kako se nastavlja daljnji rad policijskih službenika na utvrđivanju okolnosti nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku te podnošenju odgovarajućih pismena.

Poslali su i upozorenje onima koji "čamcima na nezakonit način prelaze državnu granicu da to ne čine jer na taj način riskiraju život. Naime, u ovim zimskim mjesecima rijeka Sava je nabujala, puna virova i naplavina, poručila je policija.

Također, osobe koje nezakonito uđu u Republiku Hrvatsku, ili osobe koje im u tome pomažu ili potiču, čine prekršaj, odnosno kazneno djelo za koje će biti adekvatno sankcionirane, naglasili su iz PU Brodsko-posavske.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!