Grba Bujević građanima: Ostanite u kućama!

21.03.2020.

19:34

Autor: S.M./HRT

default error photo
Maja Grba Bujević, načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, u središnjem Dnevniku HTV-a apelirala je na sve građane da poštuju već uvedene mjere i preporuke epidemiologa i Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu.
Maja Grba Bujević, načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, u središnjem Dnevniku HTV-a apelirala je na sve građane da poštuju već uvedene mjere i preporuke epidemiologa i Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu.

Bez zadržavanja na javnim mjestima! 

Istaknula je da nema novih podataka o eventualnim zaraženim osobama i da se još čekaju neka testiranja. Odgovarajući na pitanje zašto je porastao broj zaraženih osoba kazala je: zato što neki ne slušaju preporuke koje već danima govorimo, zato što svi mislimo da se to neće nama dogoditi. Mjere koje su uvedene su s pravom uvedene, a po potrebi će se i pooštriti. Ovakav neposluh građana znači da ne misle i da nisu dovoljno senzibilizirani na mogućnost koja se može dogoditi, kazala je i pritom se prisjetila brojnih umrlih ljudi i Lombardiji.

- Ako se građani ne prestanu ovako neozbiljno ponašati kao što se sada ponašaju, onda ćemo zaista uvesti mjere koje uvode i druge države. Nećemo čekati dugo, jer nemamo vremena. Ugrožavamo vlastite živote  i živote nacije. To nećemo dozvoliti, kazala je.

Svi primarni centri su spremni za prijem  pacijenata, dodaje Grba Bujević te je izrazila nadu da će se izbjeći najcrnji scenarijh. Potvrdila je i da sutra stižu nove donacije.

Molim sve - ostanite u kućama, poručila je na kraju.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!