18:13 / 30.07.2020.

Autor: I.D./HINA

Grba-Bujević u Saboru umjesto Josipa Salapića

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

HDZ je odredio Grbu-Bujević za Salapićevu zamjenicu, jer je on zatražio da mu se zastupnički mandat stavi u mirovanje, jer obnaša dužnost državnog tajnika koja je nespojiva sa zastupničkom.
Maja Grba-Bujević, koja je široj javnosti postala poznata kao članica nacionalnog stožera civilne zaštite, ulazi u Hrvatski sabor kao zamjena za Josipa Salapića.

- HDZ je odredio Grbu-Bujević za Salapićevu zamjenicu, jer je on zatražio da mu se zastupnički mandat stavi u mirovanje, budući da obnaša dužnost državnog tajnika koja je nespojiva sa zastupničkom, izvijestio je u četvrtak predsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) Robert Jankovics.

MIP je utvrdio da su ispunjeni uvjeti za to, rekao je Jankovics u Hrvatskom saboru predlažući mu da donese formalnu odluku o mirovanju Salapićeva mandata i početku dužnosti Grbe-Bujević.

Sabor će o tom prijedlogu vjerojatno glasovati u petak, s drugim točkama koje je raspravio ovaj tjedan.

Grba-Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, na izborima za Sabor natjecala se u 7. izbornoj jedinici, kao i Salapić.
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!