Grbin: Danas slavimo pobjedu, u pravom trenutku bili smo na pravoj strani povijesti

10:13 / 22.06.2022.

Autor: M.M./HRT/Hina

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin

Foto: Goran Kovacic / Pixsell

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao je u srijedu kako za njega nema dvojbe oko Dana antifašističke borbe, 22. lipnja - danas se slavi pobjeda i činjenica da je Hrvatska u pravom trenutku bila na pravoj stani povijesti.

Grbin je komentirajući to što su premijer i predsjednik Hrvatskog sabora u Brezovicu poslali svoje izaslanike rekao da u Hrvatskoj očito postoje praznici i "praznici".

- Kao što se dijelimo oko mnogih drugih stvari, tako se dijelimo i oko ovoga, no za mene i ljude ovdje, kao i za veliku većinu građanki i građana dvojbi nema - danas slavimo pobjedu i činjenicu da smo u pravom trenutku bili na pravoj stani povijesti, rekao je.

Poslali smo poruku kojom ću parafrazirati jednog hrvatskog državnika "Sve za slobodu - slobodu ni za što" i zato danas samo još jedno: "Smrt fašizmu, sloboda narodu", kazao je Grbin i dodao:

- Idemo se boriti da onaj fašizam nikada, ali nikada više ne digne glavu nigdje u svijetu - ni na poljima Ukrajine ni u Hrvatskoj ni bilo gdje drugdje gdje prijete podjele ako si druge vjere i nacije i netko te smatra manjim i da te može tlačiti.

Nije želio komentirati to što je finska premijerka morala pričekati predsjednika Milanovića rekavši da ne zna za to.

- Ne znam. Nisam bio tamo i prepustit ću to onima koji vode državni protokol da odgovore na to pitanje, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!