13:39 / 14.03.2021.

Autor: HRT/Dnevnik u podne

Grbin i Tomašević uz svoje kandidate za lokalne izbore u Šibeniku i Dubrovniku

Predstavljanje kandidata za lokalne izbore

Predstavljanje kandidata za lokalne izbore

Foto: HRT / HTV

I danas predstavljanje kandidata za čelne pozicije gradova i županija. SDP-ovci su danas boravili u Šibensko-kninskoj, a čelni ljudi stranke Možemo! predstaviti su svoje kandidate u Dubrovačko-neretvanskoj županji.

U Šibeniku je predstavljen Joško Šupe, SDP-ov kandidat za šibensko-kninskog župana. Podršku su mu došli dati predsjednik stranke Peđa Grbin i europarlamentarac Tonino Picula. Šibensko-kninska županija je, ističu SDP-ovci, nakon 25 godina HDZ-ove vladavine najsiromašnija u Dalmaciji i ima najmanji indeks gospodarske razvijenosti. SDP to želi promijeniti pa apeliraju na građane da shvate važnost lokalnih izbora.

- Kakvu županiju vidim. Vidim županiju sa zelenom i održivom ekonomijom prometno povezanu sa suvremenim modernim cestama, željeznicom, brodovima, rekao je Joško Šupe, kandidat SDP-a za šibensko-kninskog župana.

- Mi nećemo obećavati da ćemo sagraditi tvornice cjepiva kao što to neki nude, mi znamo da to nije moguće, nećemo zavaravati birače, mi ćemo govoriti o onome što doista možemo ostvariti, izjavio je Peđa Grbin, predsjednik SDP-a.

Kandidat političke platforme "Možemo!" za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević u Dubrovniku je dao potporu kandidatima stranke "Srđ je Grad" - Đuri Caporu u utrci za gradonačelnika i Marku Giljači za župana na lokalnim izborima. Stranke "Možemo!" i "Srđ je Grad" na izbore će u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Gradu Dubrovniku izaći sa zajedničkom listom.

- Mi smo općenito svi, dakle, i ekipa iz Dubrovnika i županije jedna nova generacija političara, koja će dovesti do jedne nove generacije modela upravljanja. Modela upravljanja koji se bazira na transparentnosti, na digitalizaciji, i ono što je najbitnije, na uključivanju građana u donošenju odluka, rekao je Tomislav Tomašević, kandidat platforme "Možemo!" za gradonačelnika Zagreba.

- Srđ je Grad se već godinama bori za javno dobro i interese građana i donijet ćemo to javno dobro u fokus upravljanja gradom. Promijenit ćemo potrošene politike koje su zadnjih 20 godina upropaštavale grad, rekao je Đuro Capor, kandidat stranke "Srđ je Grad" za gradonačelnika Dubrovnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!