Grbin: Neki su na stranku gledali kao na servis za zapošljavanje

10:17 / 09.06.2021.

Autor: V.G./HRT

Peđa Grbin

Peđa Grbin

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Nakon više od četiri sata rasprave Predsjedništvo SDP-a većinom glasova predložilo je zbog loših izbornih rezultata i unutarstranačkih sukoba raspuštanje članstva u zagrebačkoj i slavonskobrodskoj organizaciji te tijela u međimurskoj organizaciji stranke.


Odluku Predsjedništva o raspuštanju članstva grada Zagreba i vodstva u Međimurskoj županiji treba još u subotu potvrditi Glavni odbor SDP-a. Odluka o Slavonskom Brodu na snagu stupa odmah.

A javnosti se u srijedu obratio predsjednik SDP-a Peđa Grbin. 

- U Gradu Zagrebu SDP ima izuzetno puno članova i članica. Ova odluka se ne odnosi na njih, nego na probleme s kojima se organizacija nosi dugi niz godina. Ona se odnosi na one koji su SDP smatrali servisom za zapošljavanjem. SDP to nije i neće biti, SDP je stranka koja postoji zato da bismo imali bolje gradove, bolje općine, u konačnici bolju Republiku Hrvatsku, rekao je Grbin.

- O imenima ćemo govoriti unutar stranke, govorit ćemo u subotu na Glavnom odboru i u odlukama koje su pred nama u roku od 45 dana. To su stvari koje ćemo mi govoriti unutar sebe sa svojim kolegicama i kolegama, rekao je Grbin.

- Raspuštanjem organizacije nitko ne prestaje biti član SDP-a. Protekom roka od 45 dana, nakon razgovora, neki će prestati biti članovi SDP-a, rekao je Grbin.

- SDP je stranka koja je imala problema, to ne treba kriti, ali isto tako, SDP je stranka koja je svoje probleme spremna rješavati. Mi ne bacamo svoje stvari pod tepih. Kad imamo nekog tko je optužen za kaznena djela, mi to rješavamo unutar sebe. Ne ponašamo se kao da toga nema, ne napadamo novinare, rekao je Grbin.

- Što se tiče budućnosti SDP-a vidim je tako da ćemo u SDP-u osigurati da naši najbolji ljudi dođu u prvi plan i te programe onda nude građanima i našim partnerima s kojima ćemo osigurati da Grad Zagreb funkcionira, a onda izlazak na izbore za četiri godine neće biti nikakav problem, rekao je Grbin.

S potencijalnim koalicijskim partnerima Možemo! u Zagrebu u tijeku su pregovori. 

- Kad za stolom razmijenimo ideje i vizije, onda ćemo vidjeti na koji način ćemo se dogovoriti i kada se dogovorimo , onda ćemo o tome obavijestiti javnost”+, rekao je Grbin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!