12:14 / 10.07.2018.

Autor: HRT

Grbin: Nema razloga da budem sankcioniran

-

-

Foto: - / -

Peđa Grbin, jedan od potpisnika pisma 90 nezadovoljnika Bernardiću sa zahtjevom da odstupi, u Saboru je izjavio da "ne vidi zašto bi bio sankcioniran".
Uoči sjednice Glavnog odbora SDP-a koja se očekuje u subotu potpredsjednik stranke Peđa Grbin, jedan od potpisnika pisma 90 nezadovoljnika predsjedniku Davoru Bernardiću sa zahtjevom da odstupi, u  Saboru je izavio da "ne vidi zašto bi bio sankcioniran".

"Nema elementata za sankcije, osim možda zbog toga što sam si dao za pravo govoriti o problemima za koje vjerujem da vide svi ili bar većina članova SDP-a, a prema recentnim anketama - i 98,6 posto naših birača", istaknuo je Grbin. Ne vjeruje da će u svojim stajalištima na sjednici Glavnog odbora ostati usamljen te ističe da je i on bio uz kolegice i kolege kada su prigovarali za stvari koje je smatrao osnovanima.

"Glasovi koji upozoravaju na probleme u stranci sve su brojniji i poruke da u upravljanju SDP-om treba nešto mijenjati sve su jače. Ako želimo biti predstavnici građana koji su nam dali svoj glas, onda je vrijeme da damo odgovorno ponašanje, kontinuirano zastupanje lijevih stajališta i borbu za bolju Hrvatsku. U ovom trenutku bojim se da SDP to ne čini", ustvrdio je.

Dodao je i da nakon pisma s 90 potpisa predanih predsjedniku stranke nije bilo potrebe da se dalje skupljaju. "Tih 90 potpisa bila je poruka predsjedniku stranke da se osvijesti da ne radi dobro svoj posao i da bi trebao otići. Nadam se da će se sve daljnje rasprave i stavovi čuti u subotu", vjeruje Grbin.

Ponovio je i svoje mišljenje da "o raskolu ne želi ni razmišljati". "SDP je stranka koja ima svoje mjesto na političkoj sceni i samo je na SDP-u hoće li i početi raditi ono za što su nam birači dali potporu", poručio je.

Grbin očekuje da se na Glavnom odboru povede rasprava o stanju u SDP-u, s obzirom na to da su to zatražili na posljednjoj sjednici Predsjedništva. Jednako tako, smatra da će sigurno razgovarati i o raspuštanju organizacija u Vukovarsko-srijemskoj te Požeško-slavonskoj županiji te izbacivanju iz stranke tamošnje čelnice Tamare Puač, za što, kaže, nema razloga.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!