12:42 / 07.08.2020.

Autor: Ružica Divac Borovečki/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Grbin pozvao SDP-ovce da plate članarinu kako bi mogli sudjelovati na izborima

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, arhiva

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

A Grbinu bi protukandidat mogao biti krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.
Saborski zastupnik i kandidat za predsjednika SDP-a Peđa Grbin pozvao je sve članove i članice stranke da, ako mogu, podmire zaostatke u plaćanju članarine kako bi mogli sudjelovati na skorim unutarstranačkim izborima.

-
Drage SDP-ovke i SDP-ovci, pred nama je izborni proces u kojem biramo novo vodstvo stranke. U njemu ne mogu sudjelovati sve članice i članovi, već samo oni koji su uredno plaćali članarinu, a takvih je danas, zbog nerada odgovornih, tek jedna petina, poručio je Grbin na Facebooku.

Mnogi od njih to su prestali činiti jer su se osjećali izostavljeno i jer su bili razočarani onime što je SDP postao, naveo je te članovima poručio da to sada mogu promijeniti.

- Da bismo izgradili novi SDP u kojem se nitko više ne osjeća isključenim, potrebni su svi, istaknuo je.-

- Ovih ćete dana na svoje adrese, ponovo, nakon dugo vremena, dobiti uplatnice za članarinu. Ako možete, molim vas da ih iskoristite, podmirite dug i uključite se u izborni proces, jer samo tako možete sudjelovati u gradnji bolje stranke, zaključio je Grbin.

A Grbinu bi protukandidat mogao biti krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

Kolar je rekao kako razmišlja o kandidaturi jer je stanje u SDP-u loše - ne samo zbog izbornog debakla, sukoba unutar stranke, nego i zbog toga što je stranačka infrastruktura zapuštena uoči lokalnih izbora.

- Što je bio osnovni okidač zbog čega sam počeo razmišljati o kandidaturi.

- Jeste li vi kandidat za predsjednika SDP-a?

- Rekao sam da razmišljam o tome jer me situacija podsjetila na vrijeme otprije 4 godine i sukobe, nesuradnju između kluba i predsjednika stranke, dodao je Kolar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!