10:57 / 10.09.2018.

Autor: V.K./HRT

Grbin: SDP došao do vrhunca krize

-

-

Foto: - / -

SDP je prema analizama 10 posto iza HDZ-a.U trenutku kada velika većina građana misli da država ide u pogrešnom smjeru, SDP nije konsolidiran, ističe Grbin.

Gost emisije Studio 4 bio je Peđa Grbin, potpredsjednik SDP-a i saborski zastupnik. Tema razgovora bila je situacija u SDP-u. Na pitanje što SDP priprema za jesen, Grbin je odgovorio da ne zna, s obzirom na to da se Klub zastupnika SDP-a nije sastao, a i kako je suspendiran, ne sudjeluje više ni u radu predsjedništva koje se također nije sastalo.

Želio bih da se dogode dvije interpelacije, prva je ponašanje Vučića u Srbiji i relativiziranje zločina, pozivom Norca, na obilježavanju akcije Medački džep, za koju je bio osuđen kao ratni zločinac. Druga  interpelacija je nerad Vlade
, naglasio je Grbin.

Prvo tromjesečje, Eurostat govori, da je BDP je u svim zemljama EU-a u porastu, a da od svih država u tranziciji jedino Češka ima sporiji rast od Hrvatske. Svi su bolji od nas. Upravo je to ono na što SDP treba reagirati i postaviti pitanje Vladi. To je pitanje s kojim bi SDP trebao otvoriti ovu jesen, ističe Grbin.

Grbin smatra da Vlada želi „nagaziti“ privatne iznajmljivače podizanjem doprinosa, iako oni čuvaju sudbinu Istre i Dalmacije da ne postanu kao Slavonija , a s druge strane pokazuje potpuno nesnalaženje o temi Uljanika. SDP-u kao opozicija mora nametnuti ove teme koje su važne za građane.

Ukazivao sam još prije godinu dana na probleme koje SDP ima, objasnio sam što zamjeram predsjedniku stranke i zatražio sam da ode. Da se tada poslušao moj prijedlog ne bi došlo do ovih problema. Ostali smo bez Mrsića, Glavaševića. Ja neću slijediti njih dvojcu da odem iz stranke. Ova agonija u stranci može dovesti do pada SDP-a u relevantnost. To nije dobro za nas, zaključio je Grbin.

Zaključci iz Kamanje ne mogu biti obvezujući za predsjednika jer je to nije bilo formalno tijelo stranke, već skupina istomišljenika koji su zabrinuti za budućnost SDP-a. To je apel za promjenu koju moramo uočiti, ističe Grbin.

Naša je realnost da je SDP na 10 posto iza HDZ-a, te u trenutku kada velika većina građana misli da država ide u pogrešnom smjeru, SDP nije konsolidiran. Stranka ne postoji bez ljudi, ali ako brend nema sadržaja mi ne postojimo, zaključio je Grbin.

Na pitanje o nasljednik Davora Bernardića, Grbin je odgovorio da o tome ima vremena, te da je puno važnije da se osvijesti članove stranke koliko je ovo sadašnje vodstvo loše i da novi predsjednik treba ponuditi SDP-u novu politiku i novi smjer.

-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!