Grbin: SDP počinje novu borbu s inflacijom

10:50 / 21.05.2022.

Autor: Vijesti/IMS/B.A./HRT/Hina

Peđa Grbin

Peđa Grbin

Foto: Vijesti / HRT

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u Osijeku je govorio o izazovima inflacije te prozvao Vladu da ne čini dovoljno za građane i ne nudi rješenja kojima bi im olakšala da žive bolje. SDP, najavio je, počinje novu borbu s inflacijom.

Na izvještajno-tematskoj konvenciji osječkog SDP-a Grbin je ocijenio kako su izazovi inflacije i borba sa strahovitim rastom cijena gorući problemi, s kojima se susreću građani u cijeloj Hrvatskoj. Upozorio je kako rast cijena ne pogađa sve građane jednako, odnosno da one koji imaju najmanja primanja i koji najteže žive,rast cijena pogađa najviše.


Onoga tko ima malu plaću, tko živi od minimalca ili od mirovine inflacija pogađa daleko više, od nekog direktora ili ministra, rekao je Grbin dodavši kako je upravo u Slavoniji najveći broj građana, koji imaju problema s rastom cijena.

- Predstavljamo mjere koje bi trebale osigurati da naši građani mogu živjeti bolje. Mi ne možemo u potpunosti zauzdati inflaciju, mi se ne možemo u potpunosti izboriti da rast cijena prestane. Rast cijena je problem koji mori čitav svijet, čitavu Europu. Ali ono što mi u Hrvatskoj moramo napraviti je osigurati da on naše sugrađanke i sugrađane pogodi što je manje moguće, rekao je Grbin.


Dodao je da je SDP početkom godine izašao s paketom mjera borbe protiv inflacije te da su natjerali Vladu da radi svoj posao.


- Međutim, nakon toga Vlada je stala. Tri mjeseca nije napravila apsolutno ništa kako bi se građanima pomoglo da se nose s rastom cijena, rekao je Grbin.


Zato, poručio je, počinju novu borbu s inflacijom i pritisak na Vladu da radi ono za što su je građani izabrali.


- Od indeksacije mirovina, osiguravanja da mirovine prate rast cijena, preko novog paketa pomoći umirovljenicima, borbe s rastom cijena goriva - to su sve mjere koje ćemo mi u SDP-u u danima pred nama predstaviti i inzistirati da vladajući rade svoj posao, rekao je Grbin.

- Pitam se je li potrebno da u Hrvatskoj netko umre od gladi, kako bi se Vlada RH pomakla i shvatila da se mora napraviti više, kako bi ljudi živjeli bolje, kazao je također predsjednik SDP-a.

Na novinarski upit podupire li stav predsjednika Zorana Milanovića vezan uz primanje Švedske i Finske u NATO savez, Grbin je u izjavi medijima kazao kako je SDP jasno rekao da je za primanje ovih zemalja u NATO, ali da isto tako treba dati priliku inicijativi predsjednika Milanovića da postigne određene rezultate.

Summit NATO saveza bit će za mjesec i pol dana, idemo vidjeti hoće li ovakav pristup vanjskoj politici i borbi za hrvatske interese dati rezultate, rekao je Grbin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!