14:07 / 13.04.2021.

Autor: Hina/HRT/D.D.

Grbin: U Hrvatskoj bi svi trebali voditi politiku razgovora i ukazivanja na probleme

Grbin o sastanku Milanovića s braniteljima

Grbin o sastanku Milanovića s braniteljima

Foto: Robert Anic / PIXSELL

Čelnik SDP-a Peđa Grbin rekao je u utorak kako bi svi u Hrvatskoj trebali voditi politiku razgovora i ukazivanja na probleme, referirajući se tako na sastanak Zorana Milanovića s braniteljima među kojima je i branitelj zbog kojega je napustio svečanost obilježavanja 'Bljeska'.

- Predsjednik Republike sam vodi svoju politiku. Politika u kojoj razgovaramo, ukazujemo na probleme i politika u kojoj dajem nekom šansu da uvidi da je pogriješio je politika koju bi svi u Hrvatskoj trebali voditi, poručio je Grbin u Slavonskom Brodu.

Predsjednik SDP-a tamo je sudjelovao na predstavljanju Marija Vučinića kao kandidata te stranke za župana Brodsko-posavske županije i Ivane Ribarić Marjanović kao kandidatkinje za njegovog zamjenika.

Predsjednik Republike Zoran Milanović, naime, danas prima predstavnike udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata i Zbora udruga veterana gardijskih brigada na temu potraživanje ratne odštete od Republike Srbije, pitanja nestalih, problematike tužbi hrvatskih logoraša protiv Republike Srbije i rasprava o obilježavanju obljetnica iz Domovinskog rata.

Među braniteljskim predstavnicima je i Zoran Maras, predsjednika Udruge Specijalne policije, zbog kojega je Milanović lani napustio svečanost obilježavanja obljetnice operacije Bljesak u Okučanima jer je u službenoj delegaciji vidio Marasa u majici HOS-a s pozdravom Za dom spremni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!