16:06 / 04.02.2021.

Autor: Hina/HRT

Grbin: Zbog Mažara inzistiramo na istražnom povjerenstvu za poslijeratnu obnovu

Grbin inzistira na istražnom povjerenstvu za poslijeratnu obnovu

Grbin inzistira na istražnom povjerenstvu za poslijeratnu obnovu

Foto: Jurica Galoic / Pixsell

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin poručio je da oporba inzistira na osnivanju saborskog istražnog povjerenstva za poslijeratnu obnovu, istaknuvši da je to nužno jer se zbog poslova na obnovi istražuje i novopečeni HDZ-ov zastupnik Nikola Mažar.


- Prije dva tjedna oporba je predložila osnivanje istražnog povjerenstva koje se trebalo baviti kriminalom u poslijeratnoj obnovi. Današnji napisi u medijima pokazuju koliko je osnivanje povjerenstva nasušno potrebno jer policija protiv novopečenog saborskog zastupnika HDZ-a Nikole Mažara navodno pokreće kazneni postupak zato što su se namještali dokumentacija i potvrde kako bi određeni odabrani poduzetnici mogli dobiti posao, rekao je Grbin novinarima u Saboru.

Ironično je da saborskog zastupnika HDZ-a Darka Puljašića mijenja zastupnik Mažar kojem se opet na teret stavljaju kaznena djela počinjena u obnašanju službene dužnosti, poručio je Grbin.

Upravo zbog toga, naglasio je čelnik SDP-a, inzistiramo na osnivanju istražnog povjerenstva kako bi se spriječilo da u obnovi, koja će biti teška desetke milijardi kuna, slični ljudi na sličan način osiguraju poslove nekom svom podobnom.

Mažar je u Sabor došao nakon što ga je napustio Darko Puljašić, HDZ-ov gradonačelnik Požege, zbog afere oko namještanja poslova na energetskoj obnovi zgrada u Požegi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!