10:08 / 15.10.2020.

Autor: D.M./HRT

Grbinov poziv premijeru na okupljanje

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Mirela Ahmetović, Arsen Bauk, Sabina Glasovac i Siniša Hajdaš Dončić su potpredsjednici.
- Pozivam predsjednika Vlade da kao što je na početku covid krize okupio sve političke stranke u Saboru i krenuo s njima razgovarati oko rješenja, to učini ponovo. Pred nama je rebalans proračuna za 2020. godinu, moramo pripremiti proračun za 2021. i sada je vrijeme za razgovor o tome, poručio je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

- Dosta je naših trzavica, vrijeme je da počnemo raditi. Hrvatska je u gospodarskoj i zdravstvenoj krizi i vrijeme je da se SDP kao ozbiljna stranka uključi. Situacija kada imamo sedam puta više novozaraženih nego u vrijeme lockdowna je vrijeme kada se sve političke opcije trebaju skupiti i početi ozbiljno raditi, poručio je Grbin.


➡️ Hoće li HDZ odlučivati o rošadama u SDP-u?
➡️ Predsjedništvo SDP-a preuzelo upravljanje Klubom zastupnika

Grbin je izjavu novinarima dao nakon sastanka Kluba zastupnika SDP-a na kojemu je izabrano novo vodstvo Kluba. Za predsjednika jednoglasno je izabran Grbin, a Mirela Ahmetović, Arsen Bauk, Sabina Glasovac i Siniša Hajdaš Dončić su potpredsjednici.

Za potpredsjednicu Hrvatskog sabora Klub SDP-a predložio je Sabinu Glasovac. Arsen Bauk predložen je za poziciju u Državnom sudbenom vijeću. Za ostala mjesta u Klubu dogovoreno je da će se s vodstvom stranke i Predsjedništvom provesti dodatne konzultacije.

Podsjetimo, dio SDP-ovih zastupnika pobunio se protiv odluke Peđe Grbina o smjenama na čelu saborskih odbora. Kadrovsku križaljku novog predsjednika stranke njegovi su kolege zastupnici bili - odbili. Na vidjelo su isplivali stari problemi najveće oporbene stranke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!