15:31 / 19.11.2020.

Autor: Klara Dujmović/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

"Grijalice za ugostitelje" - da pijenje kave traje što dulje

-

-

Foto: - / -

U sklopu akcije "Grijalice za ugostitelje" sufinancira se kupnja grijalica za terase, a Buzet je za to u proračunu osigurao oko 100.000 kn.
Buzet tijekom cijele ove pandemijske godine različitim mjerama pomaže svojim malim i srednjim poduzetnicima. Najnovija je potpora nazvana "Grijalice za ugostitelje". Sufinancira se kupnja grijalica za terase, a Buzet je za to u proračunu osigurao oko 100.000 kn.

Buzećani se nisu odrekli pijenja kave u društvu prijatelja. Umjesto u zatvorenome, sada to čine uz grijalice na terasama. Gordana Bartolić Cinić kupila je dvije plinske grijalice za terasu. Gosti, kaže, sada rado dolaze i dulje se zadržavaju.

- One su koštale oko 5000 kuna. Grad će nam vratiti oko 3000, tako da je to super, rekla je.Potporu je za sada iskoristilo 30-ak buzetskih ugostitelja. Zbog epidemioloških mjera koje su na snazi smanjen je broj stolova u ugostiteljskim objektima. Ovako je u funkciju stavljen inače zimi neiskorišten prostor terasa.

- Ove mjere, koje smo nazvali "Grijalice za ugostitelje" funkcioniraju po principu da ugostitelji dobiju 70% potpore za nabavu grijalice bez obzira na model. Bitno je da su grijalice za vanjske prostore. Maksimalan iznos je 5000 kuna, rekao je Siniša Žulić, gradonačelnik Buzeta.

Odaziv ugostitelja je dobar, a pijenje kave sigurnije i ugodnije.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!