15:57 / 25.02.2019.

Autor: Hina

Grlević dao iskaz u vezi s Tolušićevim spornim fotografijama

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Čelnik udruge Uvijek vjerni potvrdio je da je ispitan, odbacujući napise dijela medija da je priznao posredništvo u distribuciji spornih fotografija.
Uskok u ponedjeljak nije htio komentirati medijske napise kako je Kruno Grlević, dugogodišnji vođa navijačke udruge hrvatske nogometne reprezentacije Uvijek vjerni, ispitan u vezi s objavom spornih i navodno lažnih fotografija potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića.

- Tolušić: Dirnuo sam u osinja gnijezda, a bit ću još žešći

- Tolušić: Banda će uskoro završiti u zatvoru

- Otvoreno: Što stoji iza fotomontaže potpredsjednika Vlade


"O predmetima u kojima se provode izvidi, koji su sukladno zakonskim odredbama tajni, ne dajemo informacije", rekao je Hini glasnogovornik Uskoka Vuk Đuričić.

Nakon što su pojedini mediji u ponedjeljak objavili neslužbenu informaciju da je Grlević ispitan u Uskoku te da je priznao da je posredovao u plasiranju kompromitirajućih lažnih Tolušićevih fotografija, čelnik udruge je potvrdio da je ispitan, odbacivši napise dijela medija kako je priznao posredništvo u distribuciji spornih fotografija.

Prema pisanju medija, Grlević je poslovno povezan s poduzetnikom Claudeom Jambrušićem, koji je prozivao Tolušića zbog rezanja poticaja za stoku i pašnjake, navodeći da je u dvije godine dobio 27 milijuna kuna poticaja manje.

Tjednik Nacional je u siječnju objavio fotografije i članak u kojem se tvrdi da se fotomontažom fotografija, na kojima se uz lažnog Tolušića nalaze prostitutka i kokain, htjelo kompromitirati i politički uništiti potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede. Do fotografija je u međuvremenu došla i Sigurnosno-obavještajna agencija, koja je ustanovila da je riječ o montaži, piše tjednik.

"Uvodim red u svoj sektor, čistim kriminal u svom sektoru dvije godine, dirnuo sam u niz osinjih gnijezda i drago mi je zbog toga. Svi koji misle da će to moći riješiti prijetnjama, podmetanjima i medijskim pritiscima u zadnje vrijeme, to mogu zaboraviti", rekao je nakon objave fotografija Tolušić.

"Bandi koja se malo zaigrala" poručio je da se "namjerila na krivog i da počnu pakirati kofere".

O tom slučaju se oglasila i Vlada, koja je lažirane fotografije osudila kao perfidne i protuzakonite krivotvorine, ustvrdivši da za cilj imaju kompromitiranje najviših državnih dužnosnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!