Grlić Radman i veleposlanik Kirilič na Pagu posadili maslinu, simbol mira

19.05.2023.

20:58

Autor: M.M./Hina/HRT

Grlić Radman i veleposlanik Kirilič na Pagu posadili maslinu, simbol mira

Grlić Radman i veleposlanik Kirilič na Pagu posadili maslinu, simbol mira

Foto: Dino Stanin / Pixsell

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman i ukrajinski veleposlanik Vasilij Kirilič u petak su posadili maslinu u Vrtovima lunjskih maslina na otoku Pagu, naglasivši kako je ona poruka mira i solidarnosti hrvatskog s ukrajinskim narodom.

Zajedno smo poslali poruku koliko je važan mir i pokazali solidarnost i našu čvrstu opredijeljenost za nastavak pomoći Ukrajini, kao što je vlada konzistentno činila sve ovo vrijeme, rekao je hrvatski šef diplomacije nakon sadnje masline u Perivoju mira.

Grlić Radman je naglasio kako Hrvatska zbog svog iskustva zna kroz što Ukrajina prolazi, te da zbog toga sade maslinu kao univerzalni simbol mira, ljubavi, solidarnosti, svih onih pozitivnih, afirmativnih vrijednosti.

Kirilič je rekao da su svaka gesta i svaka riječ od velikog značaja kad braniš svoju zemlju. Zahvalio je hrvatskom ministru na inicijativi za sadnju masline koje je poruka mira za Ukrajinu, ali i poruka neprijatelju da se povuče s teritorija Ukrajine i da ju ostavi na miru.

Ukrajinski veleposlanik kazao je kako ruska agresija više nije ni samo rat, nego i genocid jer se napadaju civili i civilna infrastruktura. Zahvalio je Hrvatskoj na podršci, ali i novinarima jer objektivno prate što se događa u Ukrajini.

Grlić Radman i Kirilič maslinu su posadili uoči okruglog stola posvećenom Ćiri Blaževiću. Događaj je organiziran za šefove diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Hrvatskoj, na temu sportske diplomacije.

Grlić Radman kazao je kako je sport hrvatski brend, ne samo kroz nogomet nego i druge sportske discipline.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!