19:00 / 18.10.2019.

Autor: HRT

Grlić Radman i Zaharieva: Zajednički interesi su Schengen, OECD i eurozona

-

-

Foto: - / -

Gordan Grlić Radman susreo se u Zagrebu s potpredsjednicom bugarske vlade za reformu pravosuđa i ministricom vanjskih poslova Ekaterinom Zaharievom.
Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman susreo se u Zagrebu s potpredsjednicom bugarske vlade za reformu pravosuđa i ministricom vanjskih poslova Ekaterinom Zaharievom. Naglasili su da imamo identične vanjskopolitičke interese - ulazak u Schengen i OECD te pristupanje eurozoni.

Izrazili su i žaljenje što čelnici zemalja Unije nisu postigli dogovor o otvaranju pristupnih pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom te ocijenili da bi dugoročna odgoda bila štetna.

- Obje naše zemlje snažno podržavaju nastavak politike proširenja Europske unije i jačanja stabilnosti i sigurnosti u europskom susjedstvu bez obzira na trenutnu kontekst koji je nakon jučerašnjeg Europskog vijeća i dalje neizvjestan, ističe Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova RH.

- Želim naglasiti kako se nadam da odgoda pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom neće biti dugoročna i da će ti pregovori biti otvoreni. Bit će to povijesna pogreška ako se pregovori u kratkom roku ne otvore, smatra Ekaterina Zaharieva, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova Republike Bugarske.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!