12:27 / 14.05.2020.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Grlić Radman iskazao potporu kardinalu Puljiću

-

-

Foto: - / -

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman iskazao je potporu vrhbosanskom nadbiskupu kardinalu Vinku Puljiću.
Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman telefonski je razgovarao s vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem. Iskazao mu je potporu za služenje svete mise u sarajevskoj katedrali u sklopu obilježavanja 75. godišnjice bleiburške tragedije.

Ministar je izrazio žaljenje zbog napada na kardinala Puljića, posebno imajući u vidu činjenicu da je cijeli rat proveo u Sarajevu i pomagao brojnim stanovnicima.

Protivnici održavanja mise smatraju da je ona rehabilitacija ustaške ideologije.

Veleposlanik Europske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler poručio je da svaka vjerska zajednica ima puno pravo održavati vjerske obrede za nevine žrtve ratova, no upozorio je da se takvi događaji ne smiju politički zlorabiti.

- Pa zapravo me zanimalo taj način postupanja prema jednom uglednom čovjeku koji je za vrijeme rata ostao u Sarajevu kao oličenje dobrote, svijetli primjer suživota i multikulturalnosti. Taj linč i javna osuda na neki način sugeriraju da položaj hrvatskog naroda u BiH nije onakav kakav bi trebao biti, rekao je Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!