Grlić Radman na izložbi radova ukrajinske djece: Zagovaramo zaštitu najranjivijih

30.06.2023.

14:54

Autor: HRT/V.G./Hina

Izložba radova ukrajinske djece

Izložba radova ukrajinske djece

Foto: Jurica Galoic / PIXSELL

Šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman poručio je u Zagrebu na otvaranju izložbe radova ukrajinske djece kako se vlada zalaže za zaštitu najranjivijih, a posebno djece i mladih te da ne želi da im rat uzme pravo na igru, obrazovanje i sigurnu budućnost.

Snažno i dosljedno zagovaramo zaštitu najugroženijih i najranjivijih skupina, posebno djece i mladih. Ne želimo dopustiti da rat u vašoj zemlji zaustavi vaše pravo na igru, sklapanje prijateljstava, pravo na obrazovanje, rad i sigurnu budućnost, kazao je u Domu specijalne policije Grlić Radman na otvaranju izložbe radova djece iz Ukrajine koja borave u Hrvatskoj u okviru međunarodne suradnje Ukrajine i Hrvatske.

- Neopisivo mi je zadovoljstvo što vas danas mogu pozdraviti. Nadam se da ste uživali na moru u Puli i da će vam boravak u Hrvatskoj ostati u lijepom sjećanju, dodao je.

Izložbu je otvorena u okviru projekta Sigurniji zajedno.

Grlić Radman je istaknuo kako je riječ o nastavku uspješne suradnje s udrugom Hrvatska pomaže kojoj se zahvalio na kontinuiranom i predanom radu na pomoći djeci iz Ukrajine te uspješnim projektima koje već godinama provodi na području protuminskog djelovanja i u radu sa žrtvama rata i mina.

U svom je obraćanju ponovio kako Hrvatska od početka ruske invazije pomaže Ukrajini politički, vojno, humanitarno i razvojno te da ukupna hrvatska pomoć Ukrajini iznosi gotovo 230 milijuna eura, a od toga je skoro 50 milijuna humanitarna pomoć, najvećim dijelom za zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine.

Nakon izložbe je Grlić Radman novinarima, na pitanje o obilježavanju 10. godišnjice članstva u EU-u, kazao kako je organiziran veliki broj manifestacija.

Desetogodišnje članstvo ne obilježavamo samo jedan dan nego će trajati u srpnju kroz razne prigodne izložbe, prezentacije, tribine ili neke druge aktivnosti gdje ćemo upravo skrenuti pozornost na činjenicu što je Hrvatska postigla u zadnjih 10, osobito zadnjih sedam godina, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!