13:49 / 21.08.2019.

Autor: HRT

Grlić Radman o imovinskoj kartici i Vučiću

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na pitanje može li se utvrditi neki nesklad ako se krene provjeravati, rekao je da je, kada je zaprimilo njegovu karticu, Povjerenstvo kazalo da je sve u redu, vratilo mu je da potpiše i pečatira.
Prema imovinskoj kartici ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman najimućniji je ministar u Vladi. O tome i o izjavama srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića odgovarao je danas novinarima na pitanja.

Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!

- Upravo zbog znatiželje i transparentnosti, javnost je jako na to osjetljiva. Ja sam točno 30 dana radio na tome, zajedno sa stručnjacima, odvjetnicima, da sve bude onako kako je propisano i da svatko zna. Dakle, nema se što kriti, moja obitelj, ja imam 61 godinu i troje djece, sve je tamo. Možete vidjeti, sve je napisano i ako želite sve tamo možete naći, kazao je nakon sjednice užeg kabineta Vlade.

Na pitanje može li se utvrditi neki nesklad ako se krene provjeravati njegova imovinska kartica, rekao je da je, kada ju je zaprimilo, Povjerenstvo kazalo da je sve u redu, vratilo mu da je potpiše i pečatira.

- Eventualno može biti dopuna, ali uvjeravam vas da će moja imovinska kartica biti puno manja nakon što više ne budem ministar, poručio je.Na pitanje kako komentira zahtjev srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića koji je uputio predsjedici Kolindi Grabar-Kitarović da ne rabi izraz "velikosrpska agresija", kazao je kako nije s time upoznat.

- To je bila činjenica i svaki Hrvat zna da je to bila velikosrpska agresija. Mi smo vodili domovinski, obrambeni rat, kazao je.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da je od predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović tražio da se ne koristi stalno izrazom "velikosrpska agresija" te bolje uvjete života za Srbe u Hrvatskoj. Rekao je da je ona od njega tražila da se posebno pozabavi nestalim osobama.


Donosimo reakciju i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda na Vučićevu izjavu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!