15:24 / 24.06.2020.

Autor: M.M./Hina

Grlić Radman: Plenkovića prozivaju radi političkih bodova

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Grlić Radman rekao je da je prozivanje premijera Andreja Plenkovića zbog neodlaska u samoizolaciju skupljanje političkih bodova u izbornoj kampanji.
Šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman rekao je da je prozivanje premijera Andreja Plenkovića zbog neodlaska u samoizolaciju skupljanje političkih bodova u izbornoj kampanji te da je struka rekla svoje o toj temi.

- Mislim da je situacija jasna. Liječnici govore treba li netko u samoizolaciju ili ne. Ne mogu to nadriliječnici govoriti, to je politikanstvo, rekao je HDZ-ov ministar Grlić Radman.

HZJZ je jučer priopćio da premijer ne treba poduzimati nikakve dodatne mjere uključujući ponovna testiranja na koronavirus i samoizolaciju jer je sa zaraženim tenisačem Novakom Đokovićem boravio u Zadru u zatvorenom prostoru manje od tri minute, fotografirao se i nije se rukovao.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je u Labinu da bi predsjednik HDZ-a trebao biti u samoizolaciji.

- No, očito da jedna pravila vrijede za građane, a druga za predsjednika Vlade i članove HDZ-a. To je nepravda koju građani vide i osjećaju, rekao je Bernardić.

Grlić Radman kaže da politički protivnici prozivanjem premijera "traže političke bodove".

- Ono, kao, drž'te lopova, što je zapravo nečuveno. Nije u redu da SDP izlazi s takvim komentarima, pogotovo jer su to političari. Treba vjerovati liječnicima, kaže HDZ-ov ministar.

Stroži režim za Srbiju, BiH, Kosovo i Sjevernu Makedoniju

Hrvatska je danas postrožila režim ulaska državljanima zemalja istočnog susjedstva, koji će morati u samoizolaciju na 14 dana od ulaska u Hrvatsku.

Grlić Radman ističe da je "Hrvatska zemlja u kojoj se turisti osjećaju sigurno" i da prema broju aktivnih slučajeva na milijun stanovnika spada u tri najpovoljnije zemlje EU-a.

- Prioritet je zaštita građana. Imamo iskustvo, ekspertizu, epidemiolozi prate situaciju, kaže ministar.

Koronavirus u veleposlanstvu u Beogradu

U hrvatskom veleposlanstvu u Beogradu zaražen je jedan djelatnik. Testirani su svi djelatnici, a nalazi će biti poznati sutra.

- Veleposlanstvo funkcionira, rad od kuće online, sve ide u dobrom pravcu, kaže hrvatski ministar.

Ova situacija neće utjecati na provedbu izbora za Hrvatski sabor 4. i 5. srpnja na području Srbije, dodao je Grlić Radman.

- Mi ćemo sigurno uspjeti održati izbore, mi uvijek imamo varijantu B, ustvrdio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!