16:09 / 08.11.2018.

Autor: D.M./HRT

Grmoja: Agrokor je bio ministarstvo socijalne skrbi za političare

-

-

Foto: - / -

"Kada bi Ivica Todorić izašao s povjeljivim informacijama, s druge strane i oni imaju određene povjerljive informacije dogodio bi se jedan nuklearni rat", kazao je.
Mostov politički tajnik Nikola Grmoja komentirao je u četvrtak izručenje Ivice Todorića Hrvatskoj ustvrdivši kako se, s obzirom na dosadašnje iskustvo, može očekivati višegodišnja pravosudna trakavica, a ocijenio je i kako se sa slučajem Agrokor "nije dogodio kraj ortačkog kapitalizma, nego su se akteri samo malo izmiješali - neki su nestali, a neki su nastavili egzistirati".

S obzirom na iskustvo koje smo imali do sada, možemo očekivati pravosudnu trakavicu i proces koji će se razvlačiti nekoliko godina, što nije dobro. Iz tog razloga Most je u saborsku proceduru uputio kompletnu reformu pravosuđa. Želimo u perspektivi izgraditi institucije u kojima će svaki građanin ove zemlje imati brzo i pošteno suđenje, rekao je Grmoja na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.Agrokor je, kazao je, zapravo bio zavod za zapošljavanje i ministarstvo socijalne skrbi za hrvatske političare gdje su uhljebljivali rodbinu, prijatelje, kumove, a za uzvrat bi dobivali potporu i glas. Oni su s druge strane pomagali Todoriću i kada bi on izišao s tim povjerljivim informacijama, a s druge strane i oni imaju povjerljive informacije, dogodio bi se nuklearni rat, ustvrdio je Grmoja. Sve to je, kaže, prijetnja nuklearnim oružjem sa strane Ivice Todorića i sa strane onih koji su mu svih ovih godina pomagali.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!