Grmoja: Mi smo protiv COVID potvrda i Stožera, a ne protiv cijepljenja

13:34 / 11.12.2021.

Autor: Hina/HRT

Nikola Grmoja

Nikola Grmoja

Foto: Dusko Jaramaz / PIXSELL

Potpredsjednik Mosta saborski zastupnik Nikola Grmoja ponovio je u subotu u Šibeniku vezano za referendum protiv COVID potvrda i mjera nacionalnog stožera civilne zaštite, kako su mjere uvedene da se građane indirektno prisili na cijepljenje, a da oni nisu protiv cijepljenja.

Konferenciju za novinare Grmoja je održao na šibenskoj tržnici pokraj Mostova štanda na kojem su prikupljali potpise građana za referendum protiv COVID potvrda i nacionalnog stožera.

Ponovio je njihova stajališta da se građane plaši pandemijom, da ih se terorizira, da su mjere uvedene kako bi se građane indirektno prisilo na cijepljenje.

Ponovio je i da COVID potvrde ne pomažu u sprečavanju širenja zaraze.

Grmoja je, uz ostalo, naveo da ovo nije referendum Mosta protiv cijepljenja, nego protiv COVID potvrda i protiv Stožera civilne zaštite RH, a cijepiti se, kaže, može svatko tko želi.

Niječno je odgovorio na pitanje novinara je li danas odabrao Šibenik za svoju konferenciju kao odgovor zastupniku Hrvatskih suverenista, Hrvoju Zekanoviću, koji je u raspravi u Saboru ovaj tjedan prozvao zastupnike desnih stranaka da su, izbjegavajući jasno pozvati građane na cijepljenje - odgovorni za visoku smrtnost u Hrvatskoj zbog COVID-a.

Nije to odgovor Zekanoviću, rekao je Grmoja, dodavši:

- Ja ne želim odgovarati gospodinu Zekanoviću, niti njemu slati poruke. Sve što mi radimo je da šaljemo poruke Stožeru i Vladi RH, oni su ti koji upravljaju ovom krizom.

Ustvrdio je kako je skandalozno da je oporba 'potpuno isključena iz upravljanja ovom krizom otpočetka', a da je se proziva odgovornom za ono što se događa s brojem smrtnih slučajeva.

- Sjetite se da su prije nekih sedam dana na HDZ-ovu Facebooku objavljena lica zastupnika Mosta s brojem umrlih u Hrvatskoj, a ja sam prozvan Nikola Ivermektin Grmoja, iako nikad taj ivermektin nisam ni spomenuo, niti imam pojma o tome. Ali to je očito ta taktika da se nešto prilijepi Mostu, a zašto je gospodin Zekanović odlučio na takav način govoriti, ne znam, ali to je dosta čudan istup, izjavio je novinarima u Šibeniku Mostov potpredsjednik.

O broju dosad prikupljenih potpisa za referendum Grmoja nije htio govoriti, rekavši samo da je "odaziv vrlo dobar".

Upitan da komentira Zekanovićevu ocjenu da su zastupnici desnice aktivakseri, Grmoja je odgovorio:

- To je lijepljenje etiketa. Ne znam što to znači biti antivakser, ja sam cijepio svoje dijete svim cjepivima, ali nema nikakve šanse da svoje dijete cijepim ovim cjepivom jer ova bolest za moje dijete nije uopće opasna. Imao sam koronu, prebolio sam je, djetetu mi ništa nije bilo i netko da tjera moje dijete na cijepljenje zbog bolesti koja nije opasna za njega, o tome nema govora, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!