Grmoja: Ne bude li Slavonija jaka, ni Hrvatska se neće razvijati

14.03.2022.

12:33

Autor: Hina/HRT

Nikola Grmoja

Nikola Grmoja

Foto: HTV / HRT

Potpredsjednik Mosta i saborski zastupnik Nikola Grmoja izjavio je u ponedjeljak da će stranka u Hrvatskom saboru zagovarati interese obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i cijele Slavonije, svjesni da se, ne bude Slavonija jaka, ni Hrvatska neće moći razvijati.

Ako se ne zaustavi iseljavanje iz Slavonije, nećemo ga zaustaviti ni iz ostalih dijelova naše domovine, upozorio je Grmoja na konferenciji za novinare u Osijeku.

Najavio je da će se Most posebno usmjeriti prema poljoprivrednim politikama, svjesni da rast cijena energenata pogađa obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja trebaju biti okosnica razvoja Hrvatske.

Istaknuo je njegova stranka već odavno nije regionalna jer ih građani prepoznaju u svim dijelovima zemlje, a po pristupnicama koje dobivaju, naveo je, vidljivo je da su ih počeli prepoznavati i u Slavoniji, pa su kao novog stranačkog koordinatora za Osječko-baranjsku županiju imenovali Josipa Skočibušića.

Skočibušić je kazao da je Most prepoznao kao stranku koja se bori protiv korupcije, što je jedan od najvećih problema u hrvatskom društvu.

Vladu na čelu sa HDZ-om prozvao je da ugrožava nacionalnu sigurnost lošim politikama te izborom nestručnih i korumpiranih ministara i toleriranjem korupcije u državnim institucijama, kao i na lokalnoj razini.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!