Grmoja o nestanku 17 milijuna kuna iz virovitičkog proračuna

03.12.2022.

13:47

Autor: Vijesti/HRT/IMS/A.V.

Grmoja u Virovitici

Grmoja u Virovitici

Foto: HTV / HRT

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja u Virovitici se osvrnuo na nedavnu presudu Trgovačkog suda u Zagrebu u slučaju nestanka 17 milijuna kuna iz virovitičkog proračuna.

Grad je zbog toga tužio Zagrebačku banku, a sud je donio nepravomoćnu presudu prema kojoj Grad Virovitica mora platiti pola milijuna kuna za parnični postupak. Dodao je da prema procjeni Europskog parlamenta Hrvatska godišnje zbog korupcije gubi 60 milijuna kuna.


- Sada su nekakve procijene da se radi o šteti, a to je i grad angažirao sudskog vještaka od gotovo 88 milijuna kuna što je nevjerojatno. Dakle, ako maknemo na stranu korupciju, kažemo da je ovdje bilo sve čisto, da se radi o čistoj nesposobnosti gradske uprave građani Virovitice moraju znati da je i njihova kvaliteta života u pitanju, rekao je Nikola Grmoja.


- Spor koji će dodatno koštati građane Virovitice je 500 tisuća kuna plus sudski vještaci koji su angažirani, plus odvjetnička društva, to će sve skupa još milijun kuna koštati građane Virovitice, kazao je Vladimir Antunović, vijećnik Mosta u virovitičkom Gradskom vijeću. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!