13:20 / 30.10.2018.

Autor: HRT

Grmoja: Promocija knjige o Agrokoru pokazala tko vlada Hrvatskom

-

-

Foto: - / -

Dodao je da razne osobe koje su se okupile na toj promociji pokazuju da "to nema veze s političkim strankama, već o strukturama koje upravljaju Hrvatskom".
Mostov politički tajnik Nikola Grmoja je promociju knjige Martine Dalić "Agrokor: Slom ortačkog kapitalizma" ocijenio dobro smišljenom medijskom operacijom koja je pokazala tko zapravo vlada Hrvatskom.

"Što se tiče samog predstavljanja skupili su se ortaci da pokažu tko zapravo vlada Hrvatskom", izjavio je Grmoja novinarima u Saboru i dodao da razne osobe koje su se okupile na toj promociji pokazuju da "to nema veze s političkim strankama, već o strukturama koje upravljaju Hrvatskom".

"Mislim da je sada svim građanima jasno s čim se mi borimo od naše pojave na političkoj sceni, sa svim tim tipovima smo mi došli u određeni sukob. Mislim da im je jasno zašto je Most meta i zašto nas treba eliminirati s političke scene, odnosno zašto nas je trebalo maknuti iz Vlade. Zato što smo bili jedina brana upravo tim ortacima", kazao je Grmoja.

Dodao je da knjigu nije pročitao jer su sve teze već izrečene. "Nisam imao potrebu pročitati knjigu s obzirom da smo svakodnevno već nekoliko dana bombardirani što izvadcima iz te knjige, što nastupima Martine Dalić u informativnim emisijama, posebno javne televizije", rekao je.

No, zanimljivim je ocijenio promjenu taktike jer se, kaže, prvo govorilo da su u Mostu sve znali, "a sada se govori da smo diletanti koji su dolazili s nekakvim svojim modelima".

Za novo saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor, odnosno aferu Hotmail Grmoja istaknuo kako je očekivao da će vladajući dopustiti njegovo formiranje, ali da se "oni opet vade na istu foru, a to je da se vodi nekakav postupak".

"Odluka o istražnom povjerenstvu napisana je tako da bi se izbjegle te priče jer govori samo o Hotmailu, međutim oni ni to ne žele dopustiti. Stavili su to na raspravu i očito žele zaključiti priču", ustvrdio je Grmoja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!