13:54 / 24.08.2018.

Autor: HRT

Grmoja traži hitnu sjednicu saborskoga Odbora za informiranje i medije

-

-

Foto: - / -

Očito je da cjelokupnu političku elitu treba podsjetiti što znači rad za javni interes, rekao je Grmoja.
Povodom dijela iskaza Uskoku u kojem bivša ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta i potpredsjednica Vlade Martina Dalić navodi da je spriječila objavljivanje sadržaja sastanka o državnoj intervenciji u Agrokoru, Mostov politički tajnik Nikola Grmoja zahtijeva hitno sazivanje tematske sjednice Odbora za informiranje, informatizaciju i medije, priopćeno je iz Mosta.

"O tome koliko doseže arogancija i bezobrazluk aktualne Vlade, mnogo govori i činjenica da je njezina bivša potpredsjednica Martina Dalić vrlo nonšalantno, kao da je riječ o posve uobičajenom postupku, u svome iskazu Uskoku navela kako je osobno spriječila objavljivanje određenih informacija. Sada je očito da je ministrica Dalić koristila medije kao svoj osoban PR kanal i pritom od hrvatske javnosti skrivala esencijalno važne informacije o Agrokoru, ustvrdio je Grmoja.
Činjenica da ključni ljudi Vlade otvoreno priznaju da utječu na uređivačku politiku medija i sprječavaju objavu informacija bitnih za javnost i društvo pokazuje kakva je zapravo sloboda medija u Hrvatskoj, ocijenio je.

Odbor hitno mora raspraviti te tvrdnje jer one nedvojbeno pokazuju da određeni mediji ne ispunjavaju svoju osnovnu funkciju, a to je objektivno i nepristrano informiranje javnosti i građana, već djeluju kao servis vladajućih, izjavio je vanjski član Odbora za informiranje, informatizaciju i medije te član Mostova savjeta za kulturu i medije Nedjeljko Marković.

Očito je da cjelokupnu političku elitu treba podsjetiti što znači rad za javni interes. "Mi smo u situaciji da ministrica odlučuje kako će se trošiti novac građana za spas ogromnog koncerna i pritom smatra da je posve prihvatljivo to zatajiti od tih istih građana", poručuje Grmoja.

Postavlja se pitanje na koje je medije Dalić vršila pritisak? Dokle seže koruptivna hobotnica Vlade Andreja Plenkovića? Ima li on i sada obraza tvrditi da je Agrokor tema koja je završena i koja se sada reciklira, pita Mostov politički tajnik.

"Zbog svega navedenog, tražim podršku kolega u Odboru za sazivanje tematske sjednice, ali i javno saslušanje bivše ministrice Dalić kako bi se saznalo na koje je medije vršila pritisak, ističe Grmoja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!