12:50 / 11.11.2021.

Autor: Hina/HRT

Grmoja traži od Plenkovića opoziv glavne državne odvjetnice

Nikola Grmoja (Most)

Nikola Grmoja (Most)

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

 Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja izvijestio je u četvrtak u Saboru da je predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću uputio pismo u kojem od njega traži da opozove glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj Šipek.


- Zbog činjenice da je DORH okrenuo glavu od istrage malverzacija Gabrijele Žalac i ostalih i da smo ovim uhićenjima od strane europskog javnog tužitelja osramoćeni pred europskim institucijama jer DORH i USKOK nisu odradili svoj posao tražim da Vlada pokrene opoziv glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek, izjavio je Grmoja.


- Glavnu državnu odvjetnicu postavila je Vlada i jedino ona ima mogućnost pokrenuti njezin opoziv, a Sabor bi onda o tome raspravljao i odlučivao, pojasnio je Grmoja i dodao kako bi i sam premijer Plenković trebao dati ostavku.

- S obzirom na ogromnu štetu za hrvatske građane ako se pogledaju sve afere ministara, članova HDZ-a, te s obzirom na to koliko smo najnovijom aferom osramoćeni pred Europom, jedni logičan potez kako bi se zaustavilo urušavanje institucija je ostavka i Andreja Plenkovića, rekao je Grmoja.


- Plenkovićeva svijetla europska budućnost sada je ugrožena i nakon ove afere nitko ga neće primiti na bilo kakvu poziciju u europskim institucijama, ocijenio je.


- Ako mu je imao stalo do hrvatskih građana i budućnosti Hrvatske, on bi trebao dati ostavku bez obzira na to što više nema rezervne pozicije, zaključio je Grmoja.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!