Grmoja za ostavku Dekanića i odgovornost na svim razinama

16.03.2023.

11:03

Autor: HRT/V.G./Hina

Nikola Grmoja

Nikola Grmoja

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Potpredsjednik Mosta i saborski zastupnik Nikola Grmoja poručio je u četvrtak da očekuje ostavku vukovarsko-srijemskog župana Damir Dekanića, ali i vraćanje odgovornosti u hrvatsku politiku na svim razinama.

- Ja moram paziti i gdje prelazim cestu, a ne hoću pijan ili trijezan sjesti u auto. Ako nešto tako napravite onda morate preuzeti odgovornost i možda bi vam birači oprostili. Ali, ako uporno lažete i u tome koristite i policiju da prikrijete što se dogodilo, jasno je da niste dostojni javne dužnosti, izjavio je Grmoja na konferenciji za novinare ispred Palače Srijem, sjedišta Vukovarsko-srijemske županje.

Također, odgovornost za uhićenje Dekanića mora preuzeti i predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji je župana branio.

- Naša poruka je jasna - ne samo ostavka župana, nego i vraćanje odgovornosti u hrvatsku politiku na svim razinama i vraćanje integriteta u političkom djelovaju i obnašanju javnih dužnosti. To je jedini način kako građanima vratiti vjeru u politiku", kazao je Grmoja.

Politički tajnik Mosta i saborski zastupnik Ante Kujundžić smatra da u fokusu slučaja Dekanića mora biti odgovornost.

- To je ono što nedostaje u hrvatskoj politici ako pratimo što se sve događa na dnevnoj razini. Dekanić treba već danas otići s funkcije koju obnaša, kaže Kujundžić.

Vijećnica Mosta u vukovarsko-srijemskoj Županijskoj skupštini Kristina Bakula podsjetila je kako je prva od županijske oporbe zatražila Dekanićevu odgovornost i njegov opoziv, no nije naišla na razumijevanje ostatka oporbe u Skupštini.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!