13:38 / 17.03.2022.

Autor: Hina/HRT

Grmoja za ukidanje nošenja maski u sabornici

Nikola Grmoja

Nikola Grmoja

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Zastupnik Nikola Grmoja (Most) zatražio je da se na saborskom Predsjedništvu inicira rasprava o ukidanju nošenja maski u sabornici, koja je na snazi od rujna 2020., a lijevu je opoziciju prozvao da je pala na testu ljudskih prava, podržavajući Stožer i HDZ.  

- Molim Vas da na Predsjedništvu inicirate raspravu o ukidanju nošenja maski u Sabornici i odredbe o broju zastupnika pojedinog kluba koji mogu biti u njoj, rekao je Grmoja potpredsjedniku Hrvatskog sabora Željku Reineru u raspravi o Vladinu prijedlogu da se smanji stopa PDV-a na hranu i plin.

Jasno je da se izvan Sabornice družimo bez maski i u puno većem broju, kazao je Grmoja Reineru, koji, kao predsjedavjući, njegov prijedlog nije komentirao. Ustvrdio je pritom da rast cijena i predloženo smanjene stope PDV-a na hranu i plin, nisu samo posljedica rata u Ukrajini, nego i svih (epidemioloških) mjera, ograničenja, potpora za ublažavanje tih mjera.

- Netko će za to trebati odgovarati, mi pitanja nećemo prestati postavljati, ne samo vladajućima, nego i onima iz lijeve opozicije koji su pali na testu ljudskih prava i sloboda i podržali Nacionalni stožer i HDZ, izjavio je Grmoja.

Saborsko Predsjedništvo, prema neslužbenim informacijama, ne planira se sastati prije travnja, odnosno prije početka nove sjednice. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!